Akdeniz Ateşi Bitkisel Tedavi
Akdeniz ateşi bitkisel tedavi; ataklar halinde görülen karın ve eklem ağrısı, ateş, göğüs bölgesinde ağrı şeklinde ortaya çıkan kalıtsal bir hastalıktır. Genellikle Akdeniz bölgesindeki ülkelerde görüldüğü için bu adı almıştır. Bu ataklar 3-4 gün sürebilmektedir. Ataklar sona erdiğinde Akdeniz ateşi hastalığı belirtileri yok olur. Diğer atak gelinceye kadar hiçbir belirti vermez.
Bu hastalığın nedeni bilinmemektedir. Ancak ortaya çıkmasına sebep olan bir gen bulunmuştur. Bu hastalık zamanla insan vücudunda çeşitli organlarda protein yapısında bulunan amiloidin maddesi birikmesine yol açar. Bu maddeden dolayı organların fonksiyonlarını yerine getirmesine engel olur. Vücuttaki damarlara zarar vererek, ciddi hastalıklara neden olur. Bu hastalıklardan en çok görüleni kronik böbrek yetmezliğidir. Ayrıca Akdeniz ateşi hastalığında düşük yapma ve kısırlık da fazla görülür.
Bu hastalığın tanısı kesin olarak koymak için genetik inceleme yapılması gerekir. Fakat pahalı olduğundan fazla yaygın olmayan bir yöntemdir. Doktorun muayene ve testlerden sonra tanı koyulabilir. İlaç tedavisinin yanı sıra bitkisel tedavi yöntemleri de bulunmaktadır.
Akdeniz ateşi bitkisel tedavi yöntemleri nelerdir?- Bir bardak elma sirkesinin içine, ortadan ikiye böldüğünüz inciri akşamdan atın ve 10 saat sirkeli suda bekletin. Sabah aç karnına olarak bu incirden yiyin. Her akşam bu incirden hazırlayın ve 15. Günün sonunda, sirkeyi dökerek yenileyin ve bu işlemi 21 gün boyunca tekrarlayın.
- Bir çay kaşığı tere tohumunu öğütün ve andız pekmezi ile karıştırarak tüketin.
- Her gün şahtereotunu kaynar suda çay olarak demleyip içebilirsiniz.
- Her gün bir tatlı kaşığı polen yenmesi bu hastalığa yararlı olacaktır.
- 1 kg keçiboynuzu pekmezi, 1 kg bal, 1 kg üzüm pekmezi, 100 gr arı sütü, 100 gr polen, 100 gr ravent kökü, 100 gr üzerlik tohumu, 100 gr zencefil, 100 gr deve dikeni tohumu, 100 gr zerdeçal, 10 gr çörekotu. Bu malzemelrin hepsi karıştırılarak macun kıvamına getirilir. Günde 3 defa aç karnına 1'er yemek kaşığı yedirilir. Ancak tansiyonu yükseltebilir, dikkatli kullanılmalıdır.
- 200 gr demir hindi 2 litre suda kaynatılarak, süzülür. Su yerine aç veya tok karnına içilebilir.
- Biberiye yaprağı, karabaş otu çiçeği, söğüt yaprağı, aynı safa çiçeği hepsi aynı miktarda karıştırılır. 2 su bardağı kaynar suya bu karışımdan 2 yemek kaşığı konularak 10 dakika demlendirilir. Aç veya tok karnına istediğiniz kadar içilir.
- 2 kg bal, 1 kg dut pekmezi, 50 gr çörek otu, 50 gr ısırgan otu, 50 gr saf arı sütü, 50 gr kebabiye, 50 gr zerdeçal, 50 gr polen, 50 gr havlıcan, 50 gr zencefil, 50 gr karanfil, 50 gr ravent kökü, 50 gr deve dikeni, 50 gr sarı sabır. Bu malzemelerin hepsi dövülüp macun yapılır. Bir bardak ılık süt, meyve suyu veya kara üzüm suyuyla karıştırılıp 1'er yemek kaşığı yedirilir. Ancak tansiyonu yükseltebilir, dikkatli kullanılmalıdır.
- Mentollü nane, kırk kilit otu, hatmi çiçeği, papatya, lavanta. Bütün malzemeler aynı miktarda karıştırılarak 2 bardak kaynar suya 2 yemek kaşığı bu karışımdan konur ve 10 dakika demlenir. Limon veya bal karıştırarak içebilirsiniz.
- 50 gr turp tohumu, 50 gr günlük sakızı, 50 gr kebabiye, 50 gr deve dikeni tohumu, 50 gr havlıcan, 50 gr zencefil, 50 gr karanfil, 100 gr saf arı sütü, 100 gr polen, 2 kg bala karıştırılarak macun yapılır. Bir bardak ılık süte veya üzüm suyuna 1'er yemek kaşığı karıştırarak günde 3 öğün aç karnına yedirilir.
- 50 gr keten tohumu, 50 gr kereviz tohumu, 50 gr pırasa tohumu, 50 gr tarçın, 50 gr mastika, 50 gr ısırgan tohumu, 100 gr arı sütü, 100 gr polen 2 kg andız, üzüm veya dut pekmezine karıştırarak macun yapılır. Bir bardak ılık süte veya üzüm suyuna 1'er yemek kaşığı karıştırılarak yedirilir.
Akdeniz ateşi hastalığında peynirden uzak durulmalı, asitli içecekler içilmemeli, salam sucuk gibi besinlerden bir süre uzak durulmalı, fazla şeker kullanılmamalı, patates, tatlı ve hamur işleri akşamları hastayı rahatsız edeceğinden yenmemelidir.
20.01.2024 10:59:24
Akdeniz Ateşi Bitkisel Tedavi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|