{ "title": "Akdeniz Ateşi Atakları", "image": "https://www.akdenizatesi.gen.tr/images/akdeniz-atesi-ataklari.jpg", "date": "19.01.2024 07:15:39", "author": "Kadriye Özen", "article": [ { "article": "
Akdeniz Ateşi atakları Ailevi Akdeniz ateşinde ağrılar tedaviden önce çok daha ağır geçmesi sebebiyle yapılacak fazla bir şey yoktur. Bu hastalığın ağrıları ve sancılarını acilde yapılacak olan müdahaleler bile fazla yarar sağlamamaktadır. Hastaların bunları bilmeleri ve gerekli diğer bölümlere gitmeleri e gerekli tahlilleri ve araştırmaları yapmaları gerekmektedir. Çeşitli hastalıklarla karşılaştırdığımızda ise genel olarak Apandisit böbrek taşı miyom kist İdrar yolu iltihaplanmaları mide ülseri gibi birçok hastalık tanısı konulabilmektedir Ayrıca yanlış Antibiyotikler ve ilaçlar hastayı zamanla daha da çok hasta edebilmektedir. Bu sebepten hastaların iyi bir sonuç alabilecekleri hastalıklarıyla ilgili başka bölümlere gitmelerin de yarar vardır.

Akdeniz Ateşi ataklarında evde yapılabilecekler?

Akdeniz ateşi atağının başladığını hissettiğinizde evde yapabileceğimiz şeyler arasında ılık sıcak su torbası koyulabilir, karınlara susam yağıyla masaj yapılabilir, sakinleştirici olarak bir fincan kimyon çayı veya adaçayı içilebilir, bol bol ılık su içilebilir, ayaklar ılık tuzlu suda 20 dakika kadar bekletilebilir özellikle de hastalar çok dinlenmelidir.

Tedaviye başlayacak olan hastalar İlaçlarını düzenli kullandıklarında zaten ağrılar eskisi kadar çok sık olmayacaktır. Yine de Akdeniz ateşiatakları girdiğinde bu işlemler tekrar yapıldığında fayda sağlayacaktır.

Kolşisin tedavisi başladıktan sonra Akdeniz ateşi atakları çok ağır geçmediği için ağrılar hissedilmeye başladığında hastaların uyuyarak ve dinlenerek ağrıların ilerlemesini önleyebilirler tedaviden sonra hastalığın oluşabilecek komplikasyonlarından korunabilmek için hastaların düzenli olarak egzersiz veya yürüyüş yapmalarının büyük önemi vardır.

Düzenli olarak yapılacak en azından haftada 2-3 gün aerobik egzersizi veya haftada 2 gün yarım saatlik yürüyüşlerin karın ağrılarına eklem ağrılarına böbrekte oluşabilecek olan kum ve taş gibi rahatsızlıklara göğüste oluşacak yanma, batma gibi ağrıların azalmasında çok fayda sağlayacağı hastaların kendi deneyimleri tarafından bildirilmektedir.

Bu sebeple Akdeniz ateşi atakları döneminde değil atakların olmadığı dönemlerde hastalar mutlaka sportif bir yaşam hastaların yaşam tarzı olmalıdır.

Egzersizlerin yanı sıra hastaların düzenli olarak uyumaları düzenli olarak beslenmeleri ev yemeklerini tercih etmeleri Dışarıdan yemek yemeyi tercih etmemeleri ayrıca soğuk yemek yememeleri soğuktan uzak durmaları suyu yeteri kadar içmeleri en azından günde 8 bardak ılık su içmeleri gerekir. Özellikle gazlı içeceklerden uzak durmalı, alkol ve sigara gibi kötü alışkanlıkları varsa onları hemen bırakmak gerekmektedir.
" } ] }